Mitä?


Protaus ei ole vain proteiinin lisäämistä ruokavalioon, vaan ravinnon laadun, myös proteiinin laadun, tiedostamista. Proteiini, kuten muutkin ravintoaineet, voivat edistää terveyttä sopivina annoksina, mutta olla haitallisia liian suurina annoksina. Annos tekee lääkkeen, kuten sanotaan.

Protaukseen liittyy muitakin ulottuvuuksia kuin vain proteiini. Samat opit järkevästä syömisestä liittyvät hiilihydraatteihin, rasvoihin, vitamiineihin ja hivenaineisiin. Protaaja tiedostaa myös, että ilman liikuntaa ei voi olla optimaalisen terve, vaikka ruokavalio olisi kuinka hyvä.


Tämä kirjan luettuasi todennäköisesti ilahdut, ja osaat tehdä terveyttä ja suorituskykyä edistäviä valintoja sekä opit uutta. -ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen kirjan esipuheessa-


Miksi?


Protaus ei ole ihmedieetti, vaan tapa suhtautua syömiseen ja liikuntaan. Ruokavalion pitäisi olla sellainen, että pystyt noudattamaan sitä jokapäiväisessä elämässä. Tiukkoja rajoituksia Protauksessa ei ole.

Liikuntasuositusten mukaan kaikkien tulisi harrastaa monipuolisesti liikuntaa päivittäin. Kun harrastat liikuntaa voit hyödyntää urheiluravitsemuksen oppeja ja tehostaa liikunnan vaikutusta. Riittävä liikkuminen mahdollistaa myös vapaamman syömisen ilman pelkoa painonnoususta.

Joskus tuntuu, että erilaisten dieettien tarkoitus on vain saada ihminen roikkumaan vaivoin  ohuessa elämänlangassa. Protaus on toista maata. Sen tavoitteena lisätä ihmisen terveyttä, hyvinvointia ja suorituskykyä


Lihakset eivät kasva pelkällä proteiinilla, ellei lihaksiin kohdistu sopiva mekaaninen ja aineenvaihdunnallinen kasvuärsyke!  -tutkijatohtori Juha Hulmi-


Kenelle?


Protaus sopii kaikille terveille aikuisille – etenkin niille, jotka liikkuvat tai kuntoilevat säännöllisesti ja tavoitteellisesti. Protaus ei ole varsinaisesti laihdutusdieetti, mutta sopii hyvin myös painonhallintaan. 


Hei me protataan! Pohjalainen: Hittituotteen myynti +40%   -Talouselämä-


Mistä saa?


Ainakin näistä osoitteista:

Adlibris

Akateeminen 

Booky

cdon.com

Suomalainen


Protaus


EAN 9789512092598
Lk. 59.34
140 sivua
Koko 170 x 240 mm
Gummerus Kustannus, elokuu 2013
ISBN 978-951-20-9259-8
Nidottu

Facebook | Twitter

Copyright © 2013 Terveyssatama Oy. All Rights Reserved.